Veiligheidsbril kiezen

Het brede assortiment veiligheidsbrillen van Hellberg is gemaakt van lichtgewicht, duurzame materialen en lenstechnologie die speciaal is ontwikkeld voor vakmensen. Onze veiligheidsbrillen zorgen voor een duidelijke zichtlijn en veilig zicht en bieden volledige bescherming en comfort gedurende de hele werkdag.

image

Ontworpen om de veiligheid onder alle omstandigheden te verbeteren, hebben de brillen slagvaste lenzen met aan beide zijden een antikras-duurzaamheidscoating. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lenstypes, elk geselecteerd voor optimale bescherming en helder zicht in een breed scala van omstandigheden. Je kunt ook een veiligheidsbril vinden die samen met een bril op sterkte kan worden gedragen.

image

Waarom moet ik een veiligheidsbril dragen?

Een veiligheidsbril helpt jouw ogen te beschermen tegen verschillende arbeidsongevallen zoals chemische spatten, deeltjes in de lucht en straling. Hellberg veiligheidsbrillen combineren state-of-the-art technologie en geweldige kwaliteit met een onberispelijke gebruikerservaring. Ze zijn eenvoudig te combineren met gehoorbescherming, veiligheidshelmen en vizieren.

Hoogwaardige materialen, ergonomisch design en praktische eigenschappen zoals een zachte neusbrug en verstelbare pootjes zorgen ervoor dat de bril goed op zijn plaats blijft zitten op je gezicht en onder je gehoorbescherming.

Welke veiligheidsbril moet ik kiezen?

Een veiligheidsbril of veiligheidsbril moet worden gedragen in elke werkomgeving die potentiële gevaren voor uw ogen bevat. Aangezien uw ogen erg kwetsbaar zijn, is het erg belangrijk om de bescherming aan te passen aan de omstandigheden waarin u werkt. Oogbescherming is gemarkeerd in verschillende klassen, aangepast aan verschillende toepassingsgebieden.

image

Deeltjes

Bij het werken met metaal, hout of steen kunnen deeltjes gemakkelijk de ogen raken en grote schade aanrichten. Zelfs hele kleine deeltjes kunnen pijn doen aan je ogen. Daarom heb je een veiligheidsbril met stootbescherming nodig.

Typische werksituaties die gevaarlijke deeltjes kunnen produceren zijn het zagen of slijpen van metalen, het zagen van hout met een kettingzaag of slaan op een steen. Hoe krachtiger gereedschappen en kracht, hoe groter het risico op letsel. Combineer je oogbescherming indien nodig met gelaatsbescherming.

Vloeistoffen en chemicaliën

Schadelijke vloeistoffen en chemicaliën kunnen ernstige schade aan jouw ogen veroorzaken. Gevaarlijke vloeistoffen en chemicaliën spatten gemakkelijk weg en vormen ook een gevaar voor jouw huid en de rest van je gezicht. Indien nodig raden we een combinatie aan met volledige gelaatsbescherming die is goedgekeurd voor relevante beschermingsniveaus.

Weinig licht

Als je een veiligheidsbril nodig hebt die voor meer licht en contrast zorgt bij het werken in donkere omgevingen, kies dan het lenstype ELC, Enhanced Light Coating. Deze coating is ook geschikt voor het in- en uitstappen tussen zonlicht en kunstlicht binnenshuis.

Veiligheidszonnebril

Als je bescherming tegen zonlicht nodig hebt, kies dan voor een veiligheidszonnebril. Het beschermingsniveau tegen UV-straling is beschikbaar met zowel heldere als gekleurde lenzen. Onze lenscoatings Smoke Blue Mirror en Smoke Red Mirror zijn geschikt om buiten in de zon te werken. De rode coating is de beste keuze voor zeer zonnige omstandigheden. Anti-condens lenzen zorgen ervoor dat je lenzen niet beslaan in warme en vochtige omstandigheden.

Als je heen en weer moet gaan tussen binnen en buiten, is de binnen-/buitenlenscoating of fotochromatische lenscoating een uitstekende keuze voor jouw veiligheidsbril.

image

De beste veiligheidsbril vinden

De beste veiligheidsbril is de bril die zowel voldoet aan de eisen van jouw werkomstandigheden als aan je persoonlijke voorkeuren. Een goede veiligheidsbril biedt niet alleen uitstekende bescherming, maar is ook comfortabel om te dragen. Comfort is een zeer belangrijk kenmerk van oogbescherming, omdat het ervoor zorgt dat jij je veiligheidsbril zoveel mogelijk draagt. Zoals altijd is de beste beschermingsmiddelen degene die daadwerkelijk wordt gebruikt. Dit is de reden waarom Hellberg veiligheidsbrillen lichtgewicht en comfortabel zijn met een ergonomisch ontwerp.