Feiten over het gehoor van kinderen

Kinderen hebben een gevoeliger binnenoor dan volwassenen en daarnaast is ook de gehoorgang van kinderen en tieners nog niet volledig ontwikkeld. Studies tonen aan dat zij hierdoor waarschijnlijk gevoeliger zijn voor geluid en een groter risico lopen op gehoorschade bij blootstelling aan schadelijke geluidsniveaus

image

Het schedelbot van jonge kinderen is ook erg dun en lawaai kan via botgeleiding door de schedel naar het binnenoor worden overgebracht met het risico op gehoorschade. Daarom moet er altijd speciale aandacht zijn wanneer kinderen aan lawaai worden blootgesteld, zelfs indien er gehoorbescherming wordt gebruikt! De blootstelling van kinderen aan overmatig lawaai moet altijd tot een minimum worden beperkt. Bij kinderen mogen oorkappen niet langer dan 90 minuten zonder pauze worden gedragen en maximaal 3 uur per dag in totaal.

image
image

Oorkappen mogen alleen worden gedragen door kinderen die ten minste vijf jaar oud zijn. Op deze leeftijd is de botstructuur van de schedel van de kinderen sterk en solide genoeg om het risico op vervorming te elimineren. Vóór deze leeftijd mogen kinderen nooit worden blootgesteld aan potentieel schadelijke geluidsniveaus. De oorbeschermer moet door een volwassene op het hoofd van het kind worden geplaatst. De volwassene moet ervoor zorgen dat het oorbeschermer correct en continu door het kind wordt gedragen, volgens de instructies en waarschuwingen zoals die in de gebruikershandleiding van de gehoorbeschermer staan vermeld.

image

Unleash the full power

Met de Hellberg Safety Hub mobiele app neemt u de controle over uw verbonden Hellberg-producten. Beheer functies, pas instellingen aan, geef uw headset een eigen identiteit en update software - allemaal vanaf uw mobiele telefoon.

Downloaden