Zorg dragen voor jouw gehoorbeschermer

Door te kiezen voor gehoorbescherming van goede kwaliteit investeert je in jouw gezondheid en levenskwaliteit op het werk. Zodra je deze investering hebt gedaan, is het belangrijk om goed voor je uitrusting te zorgen. Regelmatig onderhoud resulteert in maximaal comfort en een optimale werking van de gehoorbeschermer.

image

Dagelijkse controle

Hellberg heeft alle accessoires en reserveonderdelen die nodig zijn voor een blijvend goede werking van de gehoorbeschermer. Voer voordat je begint te werken en je gehoorbescherming opzet altijd een visuele inspectie van het product uit.

  • Gooi het product onmiddellijk weg als het tekenen van scheuren of schade vertoont.
  • Oorkappen, en met name kussens, kunnen door gebruik verslechteren en moeten regelmatig worden gecontroleerd op barstjes en lekkage.
  • Zorg ervoor dat de gehoorbeschermers regelmatig worden gecontroleerd op bruikbaarheid.
  • Bepaalde chemische stoffen kunnen een negatieve invloed hebben op het product. Neem contact op met Hellberg voor meer informatie over specifieke chemicaliën of reinigingsmiddelen.

Reiniging en opslag

Reinig de gehoorbeschermer altijd na gebruik. Reinig hem met een zachte doek, milde zeep en lauw water. Dompel het product niet onder in water! Je moet er zeker van zijn dat het reinigingsmiddel dat je gebruikt de huid niet irriteert. De gehoorbeschermer moet worden opgeslagen in droge en schone omstandigheden, bijvoorbeeld in de originele verpakking. Draai bij vocht de oorkappen naar buiten en verwijder de schuimvoeringen zodat ze kunnen drogen. Verwijder de batterijen als ze vervangbaar zijn.

Hygiënesets

De oorkussens van Hellberg-gehoorbeschermers zijn voorzien van een handig vastkliksysteem. Dit maakt regelmatige vervanging van de kussens mogelijk, waardoor het product schoon en hygiënisch blijft en goed blijft werken. Hygiënesets, beschikbaar voor alle gehoorbeschermers, bestaan uit een paar zachte oorkussens, schuimvoeringen (geluidsdempers) en een hoofdbandkussen. De hygiëneset moet ten minste twee keer per jaar worden vervangen. Zorg dat je de juiste hygiëneset voor jouw gehoorbeschermer kiest.

De hygiëneset monteren

  1. Verwijder de oude schuimvoering en plaats de nieuwe.
  2. Trek het oude oorkussen eraf.
  3. Centreer het nieuwe oorkussen over het gat.
  4. Duw met een vinger langs de buitenkant van het oorkussen tot het rondom de randen aanligt.
  5. (Alleen voor modellen met hoofdband) Trek het oude hoofdkussen eraf en schuif het nieuwe erin.