Bluetooth

Hellberg maakt gebruik van de Bluetooth-technologie in zijn gehoorbeschermers zodat je tijdens het werken kunt bellen en muziek kunt streamen. Je hoeft jouw gehoorbeschermer niet af te zetten om een telefoontje te beantwoorden of het volume harder te zetten om door het lawaai heen jouw muziek te horen.

image

Wat is Bluetooth?

De Bluetooth-technologie maakt gebruik van korteafstandsradio om twee apparaten met elkaar te koppelen. Dit betekent dat er geen kabels nodig zijn om verschillende draagbare elektronische apparaten, zoals hoofdtelefoons, met elkaar te verbinden.

Bluetooth werd eind jaren 1980 voor het eerst in zijn conceptuele vorm opgevat als een manier om draadloze hoofdtelefoons te maken. Een paar jaar later, in 1994, werd het als een geactualiseerde technologie gerealiseerd door een team van het bedrijf Ericsson.

Het woord Bluetooth is afkomstig van de bijnaam van de tiende-eeuwse Deense koning Harald "Blauwtand" Gormsson, die de Deense stammen verenigde tot één koninkrijk. Net zoals hij stammen verenigde, werd Bluetooth-technologie ontworpen om uiteenlopende draadloze apparaten te verenigen.

Met onze elektronische gehoorbeschermers met Bluetooth kun je gewoon verder werken en tegelijk communiceren met de buitenwereld of genieten van je favoriete muziek.

image